Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون پژوهشی موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی با بیان اینکه در مجموع یک میلیون و ۵۲ هزار نفر مقرری بیمه بیکاری را دریافت کرده اند گفت: کرونا نشان داد نیاز داریم طرح جامع حمایت از بیکاران داشته باشیم. 

به گزارش ایسنا، نرگس اکبرپور روشن در سومین وبینار تخصصی «حمایت از بیمه‌شدگان بیکار شده سازمان تامین اجتماعی در مواجهه با کرونا» که توسط موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی برگزار شد ضمن تبیین ضرورت انجام پژوهش پیرامون بیمه بیکاری، آشنایی با شرایط، کارکرد و نقش صندوق بیمه بیکاری گفت: حمایت از بیکاران، باید بدون اما و اگر باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: نیروی کار مهمترین عامل تولید است؛ این درحالی است که چنانچه این افراد بیکار شوند، فقط فشارهای مالی را متحمل نخواهند بود و از ابعاد دیگر نیز متاثر می شوند. در نتیجه طرح های حمایتی در این زمینه کمک می‌کند تا بیکاران این فشارها را کمتر احساس کنند.


معاون پژوهشی موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی با بیان اینکه قانون بیمه بیکاری در سال ۶۶ به صورت یک دوره سه ساله آزمایشی اجرا و در سال ۶۹ به صورت دائم تصویب شد و از آن زمان تاکنون اجرا می شود؛ درباره وضعیت صندوق بیمه بیکاری قبل از بحران کرونا و نرخ پوشش آن گفت: این صندوق در بهترین حالت بیش از ۷۶ درصد نتوانسته حمایت لازم را داشته باشد چرا که دامنه شمول حمایت ها محدود است. درحالی که تعداد مقرری بگیران همواره در حال افزایش بوده و سالانه افزایش ۴۰۰ هزار نفری را تجربه کرده است تا جایی که در سال ۹۷، ۴۵۰ هزار نفر به جمعیت مقرری بگیران افزوده شد.


اکبرپور با اشاره به نوسان تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری گفت: بیکاری متاثر از شرایط متفاوت مانند رکود، تورم و قوانین اقتصادی کشور است و زمانی که تورم وجود دارد تعداد بیکاران افزایش می یابد. اگر این صندوق بخواهد با ثبات سازی بیشتری را انجام دهد باید تعداد مقرری بگیران خود را افزایش دهد و در این میان دولت نقش اساسی در تامین منابع بیمه بیکاری دارد.


 وی ضریب شیوع بیمه بیکاری را در هر ۱۰۰۰ نفر طبق آخرین آمار سال ۹۶ اعلام کرد و گفت: آخرین داده ها مربوط به سال ۹۶ است و طبق این آمار، ۷۰ درصد مقرری بگیران، مرد بوده و شاخص هرم سنی عمدتاً در گروه سنی ۲۵ تا ۳۴ سال بوده است. همچنین قراردادها عمدتا مدت یک ساله بوده و بیشترین تعداد بیمه شدگان که در سال ۹۶ به جمع مقرری بگیران این صندوق اضافه شدند. در حوزه فلزات اساسی، ماشین های الکترونیکی و غیر الکترونیکی و نیز حوزه خدمات بوده اند.


معاون پژوهشی موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی افزود: عمده ترین علت بیکار شدن با ۶۳ درصد مربوط به اتمام مدت قرارداد بوده است و همچنین ۶۸ درصد مشمولان مقرری بگیر، تا پایان زمانی که می توانستند از این امکان استفاده کنند، از آن بهره مند شدند و در این بازه زمانی برگشت به کار نداشتند.


وی همچنین در بخش دیگری از این گزارش، به وضعیت صندوق بیمه بیکاری ۲۵ کشور دنیا و مقایسه آن با ایران پرداخت و با اشاره به اینکه اعتبار لازم برای پرداخت مقرری بیمه بیکاری در کشور ما با تزریق اعتبار ۳ هزار میلیاردی دولت از محل صندوق توسعه ملی تأمین شده گفت: قرار بود دولت ۵۰۰۰ میلیارد تومان برای بیمه بیکاری اختصاص دهد که در عمل به ۳۰۰۰ میلیارد تومان  کاهش پیدا کرد. با توجه به تعداد زیاد بیکاران، فرمولی را در ستاد ملی تعریف کردند که با قانون فعلی تفاوت داشت و به همین دلیل پرداختی ها کم بود و انتقاداتی را به همراه داشت. 


اکبرپور افزود: در مجموع یک میلیون و ۵۲ هزار نفر مقرری بیمه بیکاری را دریافت کرده اند. گرچه راه اندازی سامانه و نحوه کار با آن اشکالاتی داشت اما موفقیت بزرگی محسوب می شود؛ اما به دلیل میزان مقرری و زمان پرداخت که دیر اتفاق افتاد و برخی  که هنوز هم دریافتی نداشته اند، نارضایتی هایی به وجود آمد. یکی از علل بروز مشکل، عدم اطلاع رسانی مناسب و کامل بود و برخی افراد اطلاع نداشتند مقرری چگونه و با چه فرمولی محاسبه شده یا چه زمانی واریز می شود. کسانی هم ثبت نام کردند که بیمه شده نبودند. نقایصی هم در سامانه وجود داشت که بتدریج برطرف شد. 


معاون پژوهشی موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی  با بیان اینکه کرونا نشان داد نیاز داریم طرح جامع حمایت از بیکاران داشته باشیم. نبود نظام چندلایه تامین اجتماعی محسوس شد و اگر وجود داشت می توانستیم افراد را با روند بهتری شناسایی کنیم.


وی افزود: درکشورهای توسعه یافته برخی شرکت ها با افزایش سودآوری مواجه بودند که به ظرفیت های دیجیتال بر می گردد اما از آن سو عده ای بیکار شدند. اگر آموزش ها به سمتی برود که کارفرماها به دانش روز مجهز شوند می توانند کسب و کار خود را نجات دهند. در نهایت باید گفت راه اندازی ثبت درخواست بیمه بیکاری نشان داد اگر توانستیم در شرایط بحرانی این کار را انجام دادیم، می توانیم کارهای بزرگ دیگری نیز انجام دهیم.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بیمه بیکاری مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی مقرری بگیران بیمه بیکاری هزار نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۸۳۷۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جدیدترین خبر افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی بانک رفاه امروز ۱۵ اردیبهشت

به گزارش  اتاق خبر به نقل از نبض بازار،علی بهادر جهرمی در خصوص افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی گفت که افزایش 35 درصدی مستمری این قشر در هیئت دولت تصویب شده است.

وی افزود: البته سایر اجزای حقوق مثل حوزه هایی که ناظر به عائله مندی و سایر کمک‌هزینه های جانبی افزایشش بعضا از این مقدار هم بیشتر بوده و افزایش قابل قبولی بوده و ان شا الله به جبران هزینه هایی که در طول ماه و سال این خانواده بزرگ و عزیز بازنشستگان تامین اجتماعی دارند کمک کند.

وی بیان کرد: یکی از محورهای مهم سیاست‌های سازمان تامین اجتماعی به حوزه انتظام‌بخشی به سیاست‌های حمایتی در کشور اختصاص دارد و امروز آیین‌نامه‌ای در هیات وزیران به منظور ایجاد پنجره واحد خدمات حمایتی ایرانیان و در راستای محور مهم سیاست‌های کلی تامین اجتماعی به تصویب رسید. 

بهادری‌جهرمی خاطرنشان کرد: هیات وزیران امروز با این آیین که به پیشنهاد وزارت کار به هیات وزیران تقدیم شده بود و در جلسات متعدد کمیسیون‌های مربوطه مورد بحث و بررسی قرار گرفته بود موافقت کرد که بتوانیم انتزاع‌بخشی مناسبی داشته باشیم و هم کارآمدی و هم انسجام را در خدمت‌رسانی‌ حمایتی به جوامعی که تحت پوشش نهادهای مختلف حمایتی هستند و یا به روش‌های مختلف حمایت‌هایی از آنها انجام می‌گیرد مطابق این مصوبه داشته باشیم.

وی ادامه داد: درخصوص سیل سیستان و بلوچستان که پیش از این گزارش‌هایی در همه جلسات از ابتدای سیل تا امروز وزرای مرتبط در جلسه ارائه کرده بودند امروز به پیشنهاد مشترک وزارت کشور و سازمان برنامه و بودجه در جلسه هیات وزیران مقرر شد که فعلا میزان هزار و ۵۰۰ هزار میلیارد تومان به صورت تنخواه در اختیار استاندار و وزارت کشور قرار بگیرد تا بتوانند به عنوان هزینه‌های ضروری اولیه در سطح استان هزینه کنند البته مبالغ خسارت که بیش از این برآورد شده بعد از برآورد نهایی توسط مجموعه‌ها و دستگاه‌های مربوطه درخصوص آن تصمیم‌گیری خواهد شد.

     

دیگر خبرها

  • پرداخت حق بیمه بیش از ۲ هزار زن سرپرست خانوار هرمزگانی
  • آیا منابع متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان جور شده است؟
  • مجلس از همسان‌سازی حقوق بازنشستگان حمایت می‌کند
  • جدیدترین خبر افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی بانک رفاه امروز ۱۵ اردیبهشت
  • ثبت دستمزد واقعی در لیست‌های بیمه‌ای حق کارگران است
  • پیشنهاد گسترش دامنه شمول در اصلاح قانون بیمه بیکاری
  • وابستگی صندوق‌های بازنشستگی به بودجه دولت ناشی از چیست؟
  • ۲۱ درصد بیمه‌شدگان تامین اجتماعی، بانوان هستند/ حضور فعال زنان در بازار کار
  • ماندگاری نیروی کار خراسان رضوی به کمتر از ۶ ماه رسید
  • متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از شنبه با ۲ آپشن/ بالاخره دولت دستور همسان‌سازی حقوق‌ها را داد